terug

De plastic tas mag niet meer

De plastic tas mag niet meer worden weggegeven

U heeft hem vast ook gekregen een brief en pakket van het ministerie waarin wordt vermeld dat u geen plastic tassen mag weggeven aan klanten. Je moet er nu geld voor vragen zodat de berg met plastic gaat slinken. Een nobel initiatief maar als ondernemer moet je weer een alternatief gaan verzinnen. 


Uiteraard kun je gewoon de richtlijnen van het ministerie volgen en aan je klanten een bijdrage vragen voor de plastic tas. Ik hoor echter van veel kanten, vooral van bedrijven die duurdere artikelen verkopen, dat ze dit niet prettig vinden. Een gratis tas is toch een extra service. En als iemand voor honderden euro's bij je koopt moet je dan 25 cent voor een tas gaan vragen? Dat staat ook enorm vrekkig. Maar wat kun je dan wel doen om te zorgen dat je een tas weggeeft. Geen een tas weg die niet van plastic is! Hieronder heb ik een aantal alternatieven voor de plastic tas neergezet.

 

1. De non woven tas

Een non woven tas is een tas die is gemaakt van niet geweven materiaal maar van materiaal dat is samengeperst. Meestal zit er wel een vorm van kunststof in. De non woven tassen zijn er in verschillende kwaliteiten. Van dun en flexibel tot aan dik en zeer stevig. Dit alles hangt ondere af van het aantal gram per m/2. 80 gram per  m2 geeft een hele dunne tas en 200 gram per m2 is zeer stevig. Voordeel van de non woven tas is dat deze stevig is, duurzaam en scherp geprijsd. 
Prijsrange: vanaf ca € 0,50- € 0,70 per non woven tas met bedrukking in 1 kleur.

2. Een papieren tas

Je ziet het al veel meer in het straatbeeld, papieren tassen. De tassen zijn zijn in veel modellen en kleuren te verkrijgen en ook de diktevan het papier is zeer divers. Van dunnen papieren tassen die 1 keer meegaan tot stevige kartonnen tassen die een luxe uitstraling hebben en vaker kunnen worden gebruikt. Tegenwoordig kan een papieren tas vaak in zijn geheel worden bedrukt, zelfs bedrukking aan de binnenkant (bodem) behoord tot de mogelijkheden. Prijsrange vanaf ca € 0,42- € 0,62 per stuk inclusief bedrukken van de tas. 

3. Katoenen tas

Een tas van katoen is een tas gemaakt van een natuurproduct. De katoenen tassen zijn er in eenvoudige dunne hengsel tasjes tot stevige boodschappen tassen. Door het gebruik van katoen blijft de tas stevig en kun je de tas ook makkelijk wassen.  De tassen zijn er in veel maten, kleuren en modellen. Prijsrange vanaf circa € 0,49 € 0,79 per stuk inclusief bedrukking in 1 kleur.

4. Polyester tas

Polyester is een materiaal dat vaak wordt ingezet bij de fabricage van stevige sporttassen en reistassen. Door de stevige en zware kwaliteit van het polyester kan de tas veel gewicht dragen en blijven deze tassen lang mooi en bruikbaar. Maar ook in een dunnere kwaliteit is polyester zeer bruikbaar voor bijvoorbeeld een boodschappentas .Prijsrange van de tas vanaf € 0,98 -€ 1,28 per stuk inclusief bedrukken in 1 kleur.

Ja, ik weet dat de plastic tas echt het goedkoopste is, maar met een ander soort tas kun je je meer onderscheiden, het heeft een luxere uitstraling dan een plastic tas en een groot deel van de tassen is veel vaker te gebruiken.

 
Uiteraard is het aanbod aan tassen enorm groot, ik heb hier gekozen voor tassen waarvan ik denk dat ze een mooie vervanging kunnen zijn van de plastic tas. En met een scherpe prijs. Wanneer u een groot aantal tassen verbruikt is het ook mogelijk om zelf een custommade tas te laten vervaadigen. Daar helpen wij u graag mee.Vragen of meer informatie?  info@relatiegeschenk4you.nl of kijk op onze website: www.relatiegeschenk4you.nl


geschreven door Saskia Bloemers - 06-02-2019 09:16

laatst geupdate op : 25-04-2024 11:48

tags :