terug

Pennen bestellen en bedrukken, waar moet je op letten

Ik wil tassen laten bedrukken met mijn eigen logo, waar moet ik op letten?


Als je voor je winkel op zoek bent naar tasjes om de spullen die je verkoopt in te pakken. Wanneer je als bedrijf naar een beurs gaat en de eigen documentatie in een tasje mee wilt geven. Of er is een evenement en de producten worden meegegeven aan de bezoekers. Dan wil je graag weten uit welke tassen je kunt kiezen en wat de mogelijkheden van bedrukken of opdruk van de diverse tassen zijn.

Er zijn erg veel verschillende tassen, zowel in materiaal, grootte, model als kleuren. Grofweg kun je de tassen verdelen in een aantal categorieën. De goedkope tassen die zijn meestal gemaakt van papier, plastic, katoen of non woven materiaal. De duurdere tassen zijn meestal gemaakt van een stevige polyester soort en worden gebruikt voor sporttassen, reistassen en rugzakken.

Wat voor een soort tas het beste past bij jou is afhankelijk waar je de tassen voor wilt gebruiken. Hieronder beschrijf ik kort een aantal verschillende soorten tassen en de mogelijkheden.

  1. De papieren tassen

Papieren tassen zijn er in verschillende groottes en diktes. Papier heeft een chique uiterlijk, is goedkoop, kun je goed bedrukken, maar kan niet tegen vocht en scheurt makkelijk. De tassen zijn met meerdere kleuren te bedrukken en sommige modellen in hun geheel in full colour. 
 

  1.  De plastic tassen

Plastic tassen zijn er in de goedkope varianten zoals je deze vindt bij de supermarkten en grote ketens, maar er zijn ook mooiere varianten die voorzien zijn van een touwtje en een bodem hebben.

Daarnaast worden de stevige shoppers en boodschappentassen ook gemaakt van een dikke kwaliteit plastic. De shoppers zijn er in standaard modellen, maar kunnen ook helemaal naar eigen wens en model worden gemaakt.

Bedrukken van deze tassen is geen probleem en de tassen kunnen in alle kleuren worden geproduceerd. Bij deze tassen geldt wel dat de goedkope plastic tassen in grote aantallen dienen te worden afgenomen.
 

  1. De katoenen tassen

Deze tassen zijn vaak van een eenvoudige vormgeving met lange of korte hengsels. Door het geweven materiaal is deze tas heel stevig en deze wordt dan ook vaak ingezet als draagtas. De katoenen tassen zijn in veel kleuren te bestellen. Wanneer donkere tassen met een lichte kleur wordt bedrukt kan de donkere kleur er doorheen komen. Een dubbele druk zal dan ook soms nodig zijn. Standaard wordt de tas aan 1 zijde bedrukt, wil je beide zijden van de tas bedrukken dan betaal je hier extra voor.
 
 

  1. De non woven tassen

Non woven betekent letterlijk niet geweven materiaal.  Het materiaal doet aan als stof en heeft een stoer en robuust uiterlijk. Het materiaal is stevig en in alle kleuren en modellen te verkrijgen. Voor draagtassen en boodschappen tassen worden de non woven tassen veel ingezet.  De tassen zijn te bedrukken met diverse kleuren.
 

  1. De polyester tassen

Polyester is een erg sterk materiaal dat naarmate de dichtheid toeneemt steeds sterker en dikker wordt. Dun polyester wordt vaak toegepast voor dunne  draagtassen en rugzakjes die vaak dienst doen als sporttasje. De dikkere varianten polyester worden gebruikt voor het maken van stevige rugtassen, reistassen, sporttassen en trolleys en koffers.
 
Voor al deze tassen geldt dat ze goed zijn te bedrukken, meestal in meerdere kleuren, maar dat is ook afhankelijk van je eigen logo of tekst en de ondergrond van de tas. Vraag daarom altijd wat de mogelijkheden zijn van de tas die je hebt uitgezocht.  Elk materiaal heeft voor-en nadelen, bedenk goed wat je met de tas wilt en welke uitstraling de tas moet hebben.
 
Natuurlijk kun je voor advies, informatie, prijzen of samples bij ons terecht. Wij weten veel van de diverse tassen en mogelijkheden en informeren je graag. Neem contact met ons op via info@relatiegeschenk4you.nl of kijk op onze website www.relatiegeschenk4you.nl    


geschreven door Saskia Bloemers - 06-02-2019 09:18

laatst geupdate op : 29-03-2024 16:23

tags :