terug

Handdoeken bedrukken of borduren

Handdoeken bedrukken of borduren, wat is van belang


Een mooie dikke handdoek is een een geweldig cadeau om te krijgen. Ik ben er in ieder geval altijd heel blij mee. Ook bedrijven hebben handdoeken en badlakens ontdekt als relatiegeschenk voor hun klanten en medewerkers. Naast dat een handdoek praktisch en bruikbaar is kun je een tekst en logo ook heel mooi op een handdoek kwijt. Maar wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten als je een handdoek van een logo of tekst wilt voorzien?
Bijgaand wat verschillende technieken en mogelijkheden.

1. Borduren

Om gelijk te beginnen met de meest voorkomende techniek, de borduring. Een logo of tekst kun je eigenlijk op elke handdoek laten borduren. Voordeel van borduren is dat het altijd blijft zitten, mooi blijft en je veel kleuren kunt gebruiken. De prijs van borduren is afhankelijk van het aantal steken dat er nodig is. Een volgeborduurd vlak heeft meer steken nodig en is dus duurder. Borduren van handdoeken kan ik vele formaten.

2. Bedrukken

Een handdoek kan op diverse manieren worden bedrukt. Bij katoenen handdoeken met een dikke lus is bedrukken niet mogelijk, hier kan een kleine bedrukking op band worden toegepast. Maar heb je een handdoek gemaakt van polyester en microfiber dan is bedrukken over de gehele zijde van de handdoek in full colour mogelijk, dit is een zogenaamde fotoprint. Hiermee kun je een ontwerp in fotokwaliteit op de handdoek drukken. En dat geeft wel een heel mooi effect. Ook zijn er handdoeken met sublimatie randen waardoor de hele band van een full colour bedrukking kan worden voorzien.

3. Reliëf inweven

Reliëf inweven( ook wel hoog/laag inweving of blind weving genoemd) is een hele mooie maar ook wat prijzige techniek. Die vooral bij  luxe handdoeken en strandlakens wordt toegepast. Bij reliëf weving wordt het logo of de tekst door middel van lage en hoge polen weergegeven. Door het hoogte verschil in de lussen van de handdoek komt het logo of de tekst naar voren. De handdoek wordt in 1 kleur gemaakt.

4. Jacquard inweven 

Wanneer je een handdoek jacquard gaat inweven wordt het logo, tekst of ontwerp in zijn geheel ingeweven in de handdoek. De handdoek heeft een basis kleur en er kan 1 kleur worden ingeweven. In een aantal gevallen kunnen er meerdere kleuren worden ingeweven. Voordeel is dat het logo of ontwerp echt onderdeel is van de handdoek.

De eerste twee technieken zijn wat goedkoper en ook goed bruikbaar voor bijvoorbeeld gastendoekjes of goedkopere handdoeken en badlakens. De laatste 2 technieken zijn wat duurder en zou ik adviseren voor grote handdoeken en strandlakens.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je zelf ideeën en wil je weten wat er kan en wat het kost neem dan contact met ons op via info@relatiegeschenk4you.nl of kijk op onze website voor ons assortiment www.relatiegeschenk4you.nl 



geschreven door Saskia Bloemers - 06-02-2019 09:24

laatst geupdate op : 29-03-2024 00:22

tags :