terug

Onderzoeksfeiten relatiegeschenken

Dat relatiegeschenken een goed en waardevol onderdeel zijn van de marketingmix daar zijn wij natuurlijk van overtuigd. Want iedereen vind het leuk om een geschenk te ontvangen. Maar deze uitspraak doen we niet alleen op basis van gevoel. Uit alle onderzoeken die er worden gedaan blijkt dat relatiegeschenken een zeer positieve invloed hebben op de naamsbekendheid en goodwill richting uw merk. Wij zetten graag de belangrijkste uitkomsten op een rij.

  1. 83% van de respondenten op een onderzoek van The British Merchandise Association geeft aan dat ze wel eens wat hebben gekocht bij een bedrijf waar ze eerst een relatiegeschenk van hadden ontvangen.
  2. In datzelfde onderzoek geeft 93% aan dat ze relatiegeschenken effectief vinden
  3. Ruim 75% van de ontvangers van een relatiegeschenk houdt het geschenk meer dan 6 maanden in zijn bezit. En dat is bij USB sticks zelfs gemiddeld 2 jaar.
  4. In 99% van de dameshandtassen zul je een bedrukt relatiegeschenk vinden.
  5. 57% van de respondenten weet zich het bedrijf te herinneren waarvan ze het relatiegeschenk hebben gekregen en meer dan de helft zou dit bedrijf bij anderen aanbevelen.
  6. Meer dan driekwart van de mensen heeft tenminste één promotioneel artikel in de directe omgeving van de werkplek.

(Onderzoek BPMA, GGW Germany en PPAI research)

 

Welk relatiegeschenk u cadeau geeft is natuurlijk afhankelijk van uw branche, doel en doelgroep. Daar is niet direct een pasklaar antwoord op te geven. Originele relatiegeschenken vallen erg op, maar nuttige geschenken worden vaak gebruikt. Uw bedrijfsnaam, logo of pakkende slogan worden er op gedrukt en zorgen ervoor dat uw naam jarenlang zichtbaar blijft op het relatiegeschenk.

Wilt u weten welke artikelen passen bij uw bedrijf, evenement of doelstelling? Neem contact met ons op. Ons enthousiaste en ervaren team adviseert u graag over de mogelijkheden en denkt mee over wat er bij u en uw bedrijf past. www.relatiegeschenk4you.nl


geschreven door Saskia Bloemers - 04-03-2020 09:34

laatst geupdate op : 29-07-2021 01:43

tags :